Συνταγή για Σοκολατόπιτα Ferrero

Συνταγή για Σοκολατόπιτα Ferrero

Συνταγή για Σοκολατόπιτα Αμυγδάλου

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 1.000 gr CHOCO PIE
  • 225 gr Νερό,
  • 300 gr Ηλιέλαιο
  • 350 gr Αυγά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το φτερό.
Για 1΄ στην αργή και 4΄ στην μεσαία ταχύτατα (στο τέλος κάνουμε μερικές ακόμη στροφές στην αργή ταχύτητα).
Ψήνουμε (ανάλογα με τον φούρνο), στους 180°C, για 18΄ έως  22 λεπτά περίπου τα 500gr.
Για muffin 80 gr περίπου ψήνουμε 22΄ – 25΄ στους 185°C

 

ΣΙΡΟΠΙ:
900 gr Ζάχαρη
900 gr Νερό
100 gr Κουβερτούρα
ή κακάο προαιρετικά

Διαδικασία για το σιρόπι
Βράζουμε το σιρόπι μας για 4΄
λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα
ζεστή με ζεστό το σιρόπι μας
σιγά σιγά μέχρι να το
απορροφήσει.

 

ΓΚΑΝΑΖ(ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
400 gr Κρέμα γάλακτος
400 gr Κουβερτούρα
100 gr Βούτηρο η μαργαρίνη
120 gr Ινβερτοζάχαρο εάν
θέλουμε γιαλάδα στο γκανάζ.

Διαδικασία για την επικάλυψη(ΓΚΑΝΑΖ)
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε
κατσαρολάκι και προσθέτουμε την
κουβερτούρα και το ιμβερτοζάχαρο,
ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
τα υλικά μεταξύ τους και αποσύρουμε
απο την φωτιά.προσθέτουμε το βούτηρο
ανακατεύντας μέχρι ναγίνει λείο και να
αποκτήσει γυαλάδα, το στρώνουμε σε
χλιαρή προς κρύα σοκολατόπιτα.