Συνταγή για Γαλατόπιτα

Συνταγή για Γαλατόπιτα

Συνταγή για Γαλατόπιτα

Συνταγή για Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο

  • 1.000 gr Μείγμα
  • 3.000 gr Γάλα (ανάλογα πόσο σφικτή θέλουμε τη γαλατόπιτα μας)
  • 120 gr Φρέσκο αρωματικό βούτυρο
  • Για γιαουρτόπιτα αντικαθιστούμε το μισό γάλα με γιαούρτι.
  • Για cheese cake αντικαθιστούμε το μισό γάλα με κρέμα τυριού.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το γάλα με το μείγμα σε κατσαρόλα να ζεσταθούν μαζί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χυλώσουν.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος όχι πάνω από 1 κιλό.
  4. Προ-θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
  5. Αφήνουμε έξω για λίγη ώρα, μέχρι να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο.