Συνταγή για Γαλατόπιτα
Συνταγή για Γαλατόπιτα
Συνταγή για Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο
- 1.000 gr Μείγμα
- 3.000 gr Γάλα (ανάλογα πόσο σφικτή θέλουμε τη γαλατόπιτα μας)
- 120 gr Φρέσκο αρωματικό βούτυρο
- Για γιαουρτόπιτα αντικαθιστούμε το μισό γάλα με γιαούρτι.
- Για cheese cake αντικαθιστούμε το μισό γάλα με κρέμα τυριού.
Διαδικασία
- Βάζουμε το γάλα με το μείγμα σε κατσαρόλα να ζεσταθούν μαζί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χυλώσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος όχι πάνω από 1 κιλό.
- Προ-θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
- Αφήνουμε έξω για λίγη ώρα, μέχρι να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο.