Συνταγή Churros
Συνταγή Churros
Αυθεντική συνταγή churros για να δημιουργήσετε τη δική σας παραδοσιακή ισπανική συνταγή για churros.
1.000gr μείγμα
1.200ml νερό
150gr φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο με το νερό.
Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε το μίγμα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα
μαλακό ζυμάρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λεκάνη και ζυμώνουμε με τα χέρια
για 2-3 λεπτά μέχρι να το δείτε ομογενοποιημένο πλήρως και κρύο.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεστάνουμε καλά
το λάδι κόβουμε churro 10 εκατοστά και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν
χρυσαφένιο χρώμα.
TIPS
H ποσότητα του νερού στην συνταγή Churros ίσως να χρειαστεί να
ελαττωθεί εάν χρησιμοποιήσουμε το μίγμα μας σε τσουρομηχανή.
Ελαττώνουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, ζάχαρη, πλήρες αυγό σε σκόνη, άμυλο καλαμποκιού, γαλακτωματοποιητές: μόνο- και διγλυκερίδια των λιπαρών οξέων, νατριούχος στεατικός εστέρας του γαλακτικού οξέος, αλάτι, αρωματικές ύλες.