Συνταγή για Τσουρέκι
Συνταγή για Τσουρέκι
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
- 1000γρ Μείγμα Τσουρέκι
- 330-350γρ Νερό (παγωμένο)
- 70-100γρ Μαγιά για γλυκό ζυμάρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο ζυμωτήριο το μείγμα και την μαγιά να πάρουν λίγες στροφές με σπιράλ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό σταδιακά για 5 λεπτά στην αργή και 12 λεπτά στην γρήγορη. (27°C θερμοκρασία εξόδου ζύμης).
Ξεκούραση σε μπάλα για περίπου 20λεπτά.
Έπειτα κόβουμε και πλάθουμε φυτίλια και ξεκουράζουμε άλλα 15 λεπτά.
Πλέκουμε και στοφάρουμε για περίπου 60λεπτά στους 35°C με σχετική υγρασία 60-70%.
Ψήνουμε χωρίς ατμό στους 180°C ανάλογα τον φούρνο, για 35λεπτά -περίπου- τα 500 γραμμάρια.