Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα

Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα

Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα

 

Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Πορτοκαλόπιτα

  • 1.000 gr ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΣ
  • 400 gr ΝΕΡΟ
  • 300 gr ΗΛΙΕΛΑΙΟ
  • 150 gr ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια / κυβάκια πορτοκαλιού στεγνά ή φέτες

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1.000 gr ΝΕΡΟ
  • 900 gr ΖΑΧΑΡΗ
  • Προαιρετικά Ξύσμα
    Πορτοκάλι & ΚανέλαΠΡΟΣΟΧΗ: Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει και έπειτα σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα μας.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Όλα μαζί στο χέρι με σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τη Πορτοκαλόπιτα μας.
Ψήνουμε στους 170°C τα 500γρ για 45′ λεπτά περίπου.