Μίγμα Σοκολατόπιτας Αμερικάνικου Τύπου

Συνταγή Σοκολατόπιτα Αμερικάνικου Τύπου

Συνταγή Σοκολατόπιτα Αμερικάνικου Τύπου

 

Μίγμα Σοκολατόπιτας Αμερικάνικου Τύπου

 

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

1.000 gr American Choco Pie
500 gr Νερό,

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε το μείγμα μαζί με το νερό με φτερό. για 1΄ στην αργή και 4΄ στην μεσαία ταχύτατα, (στο τέλος κάνουμε μερικές ακόμη στροφές στην αργή
ταχύτητα).Ψήνουμε (ανάλογα με τον φούρνο καί το βάρος) στους 175 -185οC, για 15-17΄ περίπου τα 500gr.Για muffin 80 gr περίπου ψήνουμε 21΄– 23΄ στους 185οC
Μπορούμε εαν θέλουμε να σιροπιάσουμε την σοκολατόπιτα μας και να χρησιμοποιήσουμε το γκανάζ της αρεσκίας μας.

 

ΣΑΛΤΣΑ – ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
670 gr γάλα
470 gr ζαχαρη
100 gr Ηλιέλαιο
110 gr Κακάο
170 gr Κουβερτουρα

Ζεσταίνουμε το γάλα την ζάχαρη το λάδι και το κακάο κοσκινισμένο σε κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν βράση για 10-12 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε την μισή ποσότητα στην σοκολατόπιτα αφού προηγουμένως εχουμε τρυπήσει και κόψει το ζεστό και ψημένο μείγμα μας, προσθέτουμε την κουβερτούρα στην υπολοιπη ποσότητα της σάλτσας μας ανακατέυουμε να λιώσει πολύ καλά και περιχύνουμε απο πάνω.